Skrawki dnia... - Skrawki dnia...

Temat: MXD
W badaniu krwi wyszlo 11,7 przy normie od 0-10%. Wyczytalem w necie iz przy podwyższonym poziomie powinno się zrobic paełny rozmaz krwi. Podwyższony poziom może towarzyszyć alergii i zakażeniu. Natomiast spadek...
Źródło: topranking.pl/1849/mxd.php



Temat: wyniki
u Ciebie to MXD% czyli udział procentowy eozynofili i bazofili.Wynik jest wysoki (nawet bardzo) i dlatego powtórzyłbym go (może to być błąd lab.)Wartości te sa podwyższone w chorobach alergicznych, niektórych ch.skóry...
Źródło: topranking.pl/1851/wyniki.php


Temat: Limfocytoza
Limfocytoza Witam pani dr. Mam pytanie- odebrałam wyniki krwi. Wszystko w normie( obnizona Hgb i HCT, ale to akurat mnie nie martwi). Czym sie martwie to właśnie limfocytozą- podwyższoną mam wartość #LYM (4,9), a obniżoną #MXD(0,0) i %MXD, przy prawidłowej ilości ogolnej leukocytów(9,0). Czyli co? Wskazywałoby to na jakieś ostre zakażenie wirusowe? Na toksoplazmoze powtórzyłam w tym samym czasie badania- negatywne, temperatura...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,548,25856970,25856970,Limfocytoza.html


Temat: Proszę o interpretacje wyników morfologii
Limfocyty 64 Monocyty 11 Retikulocyty 15 Wiem ze jest podwyższone..tylko nie wiem czy to coś groźnego?? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiamy Kinia_Wiki
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94018720,94018720,Prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologii.html


Temat: Komórki plazmatyczne w rozmazie krwi???
... powinnam się martwić?? do tego podwyższone limfocyty... Bardzo proszę o pomoc
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94163416,94163416,Komorki_plazmatyczne_w_rozmazie_krwi_.html


Temat: proszę o interpretację wyników
3 limfocyty 75 (norma do 50) Proszę mi powiedzieć co mogą oznaczać obniżone neutrofile segment. oraz podwyższone limfocyty? Dodatkowo Synek miał jeszcze robione IgE wyszło 7,73 więc alergii nie ma. Badanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,104417229,104417229,prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: podwyższone trombocyty?
podwyższone trombocyty? Czy ilość trombocytów u 20 miesięcznego dziecka w wys. 427 tys/ul jest przekroczeniem normy i co może oznaczać? Pozostale wielkości chyba w porzadku WBC 9,3 tys/ul,LYM 47,7%, MXD 11,4%,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88053404,88053404,podwyzszone_trombocyty_.html


Temat: gorączka - czy to pasożyty?
Mam wyniki badania krwi. Jakieś pomysły, czemu ten OB taki wysoki? Doktorze? Gorączki oczywiście już nie ma. Trwała 3 dni. Pewnie OB podwyższony niezależnie. OB - po godzinie 25 CRP - 1 żelazo - 81 ug/dl WBC - krwinki białe - 6,1 tys. Limfocyty - 59 Mxd. (pozostałe) - 15,3 Neutrofile - 25,7 RBC krwinki czerwone - 4,81 mln. HGB - hemoglobina...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,75789772,75789772,goraczka_czy_to_pasozyty_.html


Temat: Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu
Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu Krew: HCT 37,6 RBC 4,42 HGB 13,8 WBC 7,4 MCV 85,1 MCHC 36,7 - PODWYżSZONE MCH 31,2 RDW-CV 13,1 PLT 275 MPV 10,5 PDW 13,4 P-LCR 30,1 LYM 3,8 -PODWYZSZONE %LYM 51,1 - PODWYZSZONE MXD 0,6 %MXD 7,8 NEUT 3,0 %NEUT 41,1 - OBNIZONE ASPAT 21,7 ALAT 19,7 MOCZ: ZółTY ODCZYN 6,0 C.WłAśCIWY 1020 GLIKEMIA...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,87761369,87761369,Pomozcie_mi_zanalizowac_wyniki_morfologii_i_moczu.html


Temat: boli.
... ok 110/60 mmHg, a miewam podwyzszone do 160/100. mam 15 lat. co robic?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,42402648,42402648,boli_.html


Temat: mój właśnie usnął...
nerwow i wpadam w jakas paranoje bo gdzies wyczytalam ze to sa monocyty a jak one sa podwyzszone to moze oznaczac nowotwor:( Przypomina mi sie jak bylam w ciazy i schizowalam ... nie dowiem sie teraz co to dokladnie jest to MXD to chyba do jutra rana osiwieje Ech czemu zycie matki jest takie trudne?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,25239,36037650,36037650,moj_wlasnie_usnal_.html


Temat: Podwyższona temperatura i OB.
Podwyższona temperatura i OB. Wiatm jestem mamą 1.5 rocznej córki ktora w marcu przechodziła odmiedniczkowe zapalenie nerek-byłysmy w szpitalu. PO powrocie co miesiąc robiby badnia kontrolne moczu i posiew i zawsze ... NEUT 51.4 LYMPH 4.4 LYMpH 42.8 MXD 0.6 MXD 5.8 Rozmaz ręczny:segmenty 45, limfocyty 55% OB 37,crp 0.43 DZiś poraz koljny oddałm mocz do analizy tym razem z noc-czekam na wyniki....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,63382987,63382987,Podwyzszona_temperatura_i_OB_.html


Temat: wyniki, prosba
... krwi z 9tyg ciazy i krwinki biale (WBC) mialam podwyzszone 17.2 (4-11). Obnizone jeszcze LYMPH i MXD - ale nie wim co oznaczaja te skroty. Z czym moze sie to wiazac?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,46086165,46086165,wyniki_prosba.html


Temat: prośba do Rostedy
... - 21.0)45.77% Sód 137.3 (135 - 145) Potas 4.07 (3.5 - 5.0) Chlorki 104 (98.0 - 107.0) Morfologia wyglada ok. jedynie minimalnie podwyzszone MPV 10.3 (6.0- 10.0) oraz MXD% 14.1 (0-9.0)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88253006,88253006,prosba_do_Rostedy.html


Temat: prośba do Rostedy
... morfologii bardzo nieznacznie podwyższone MPV i MXD% 16.3 (0 – 9) A może to nie rzut tylko konsekwencje niedawnego przedawkowania tyroksyny?! Choć wątpię, bo w takim przypadku spodziewałabym się raczej hormonów...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88253006,88253006,prosba_do_Rostedy.html


Temat: Chłonniak??:(
Chodzi mi o wartości bezwględne limfocytow, a u Ciebie to wygląda: LYMPH 1,9 norma 1,2 - 3,2 ! MXD 0,5 NEUT 1,1 Gdzie masz tu podwyższenie? Masz niski poziom neutrofili, stąd...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,66651199,66651199,Chlonniak_.html


Temat: Interpretacja wyniku badania krwi i moczu!
... 26,2 podwyższone MXD 8,2 podwyższone PDW 17,3 podwyższone MPV 13 podwyższone P-LCR 50,5% MOCZ barwa: słomkowa, lekko mętna odczyn kwaśny C.właściwy 1026 nabłonki płaskie: liczne krwinki białe: 5-10 wpw pasma śluzu:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,97957548,97957548,Interpretacja_wyniku_badania_krwi_i_moczu_.html


Temat: WYNIKI Badań
PDW - wskaźnik anizocytozy płytek krwi (róznicowania płytek pod względem wielkości komórek) P-LCR - wskaźnik dużych płytek krwi MXD% oznacza procentową zawartość innych rodzajów granulocytów (bazofile, eozynofile i monocyty) - podwyższony ... są lekko podwyższone, to nie jest to problem w momencie, gdy reszta wyników jest w normie. oczywiście to sa informacje znalezione, ja taka madra nie jestem ;p
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,67312009,67312009,WYNIKI_Badan.html


Temat: wyniki krwi - bardzo się niepokoję
... HCT 31,1 obniżone MCV 78,9 obniżone MCH 23,9 obniżone MCHC 30,2 obniżone PLT 399000 w normie LYM 34,1 ? MXD 1200 ? NEUT -45,6 ? LYM 34,1% ? MXD 20,3% ? NEUT -45,6 ? LYM 1900 ? MXD 1200 ? RDW 15,2 % podwyższone PDW 12,3 ? MPV 10,1 ? P-LCR 25,8 ? Leukocytoza 5,7 w normie Neurocyty 39 % obniżone Eozynocyty 3 w normie Limfocyty 57 podwyższone...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,20335855,20335855,wyniki_krwi_bardzo_sie_niepokoje.html


Temat: biegunka od paru lat
... cech charakterystycznych. I podwyższone OB. Idź do lekarza, już czas najwyższy...
Źródło: topranking.pl/1849/biegunka,od,paru,lat.php


Temat: Prosze o interpretacje wynikow-morfologia
Z morfologii widać lekką anemię (HGB i MCH poza normą), ale diagnostykę tego zostawiłbym chyba raczej na później, po zwalczeniu tej infekcji. Podwyższone OB wskazuje na infekcję. Pozostałe dane są dla ... g/dl, wiec dolna gran.) MCH 27,7 (norma 28-34 pg) MXD% 17,3 (norma 3-10 %) NEUT% 38,42 (norma 45-70 %) NEUT# 2,2 (norma 2,5 - 5 tys/ul) OB 18 (norma do 12...
Źródło: topranking.pl/1849/prosze,o,interpretacje,wynikow,morfologia.php


Temat: mukowiscydoza i inne
... ujemny morfologia OB 30/70 Hb -11,8 g/% E 4,29 T/L L 13,3G/L Ht 34,8% Pł 382 G/L rozmaz krwi obwodowej N 40,7; L 43,4; Mxd 15,9 immunoglobuliny IgA w toku IgM...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,71798693,71798693,mukowiscydoza_i_inne.html


Temat: prośba o interpretacje wynikow krwii
prośba o interpretacje wynikow krwii mam prosbe, co to znaczy MXD(JEST PODWYŻSZONY), oraz MPV(tez jest podwyzszony), dodam, ze sa to badania dziecka.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,68215923,68215923,prosba_o_interpretacje_wynikow_krwii.html


Temat: WYNIKI Badań
WYNIKI Badań Czy ktoś moze mi powiedzieć co oznacza podwyższony MXD, PDW, oraz P- LCR? jaka jest przyczyna ??????? prosze o odpowiedź
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,67312009,67312009,WYNIKI_Badan.html


Temat: MXD w badaniu krwi
MXD w badaniu krwi co oznacza MXD w morfologii krwi? pierwszy raz się z tym spotykam, a mam to nieznacznie podwyższone i nie wiem, co mam o tym myśleć.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,54009909,54009909,MXD_w_badaniu_krwi.html


Temat: Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę
Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę witam, Bardzo prosze o poradę odnośnie wyników badań synka. Ma ukończone 10 mcy. Leukocyty 6,5 x10^3/ norma 4,0-20,0 -LYMPH% 72,5 % 45,0-65,0!!! -MXD% 6,3% 0,0-12,0 -NEUT% 21,2% 30,0-50,0!!! -LYMPH 4,7 x10^3/ 3,1-4,5!!! -MXD 0,4 x10^3/ 0,1-1,2 -NEUT 1,4 x10^3/ 2,0-3,4!!! Hematokryt 35% 34-39 Erytrocyty 4,29 x10^6/ 4,0-5,3 hemoglobina 11,5 g/dl 10,5-13,0 MCV 82,1 fl ... 45-65!!?? Limfocyty atypowe 1% !!! W moczu tylko pH7,0 czyli podwyższone, leukocyty, bakterie nieliczne, białka nie ma. Wyniki po 7 dniach: Leukocyty 7,4, płytki 272 i ok. reszta podobnie, a to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98275044,98275044,Niskie_neutrolife_chlopiec_10mcy_prosba_o_porade.html